Bienvenida

"Escritor es quien se gana la vida escribiendo". A mi... solo me gusta escribir, ... necesito escribir. ¿Si me leen? Alguno hay que se aventura. ¿Eres tú uno de ellos?

jueves, 29 de julio de 2010

¿En qué consiste la democracia?

Independientemente de las ideas defendidas la democracia tiene un significado que no entienden ciertos partidos, herederos del pasado. Se vota en un parlamento por los representantes escogidos por el pueblo; de ese parlamento el itinerario político lleva lo votado al Congreso, sede del poder del pueblo (que democráticamente lo ha escogido); y como punto final del viaje político, el pueblo catalán participa en un referendum dando validez a lo  aprobado. Pero, como no les parece bien... el recurso al Tribunal Constitucional (de conocida politización en uno y otro sentido) tras cuatro años de discusiones estériles, da la razón a la antidemocracia.
Ahora, una ILP (iniciativa popular a partir de la recogida de firmas) inicia un trámite para prohibir la fiesta taurina, se da libertad de voto a los integrantes de los partidos (máxima democracia) se toma una decisión y... como no les gusta, de nuevo se buscan atajos para negarle la voz al pueblo.
¿Y eso es democracia?
Respeto la libertad de poder expresar unas ideas, eso no quiere decir que esas ideas deban ser respetadas.

4 comentarios:

  1. Quim
    Prohibir un espectacle tampoc és democràtic encara que ho decideixi un Parlament! Les prohibicions són propies de les dictadures. Calia,potser, regular els espectacles taurins però mai prohibir-los.Una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. Hola Joan!
    Sense entrar en les idees, en el concepte prohibit (saps que ho respecto) té aspecte de rabaqueria no acceptar què decideix el poble. Si no estem d'acord, el poble té l'opció de canviar de governants els propers quatre anys. Però la democràcia és LA DEMOCRÀCIA.

    ResponderEliminar
  3. Quim m'ha agradat molt el teu blog-
    Però mai serem una nació si des d'Espanya ens volen posar un cementiri nuclear a catalunya, tota la porqueria nuclear de tot Espanya més la que hi ha a l'estranger ens la portaran a Ascó i això no ho podem permetre....

    Dissabte 14 d'agost, a les 16:00h, i des d'Ascó (carretera vella de la Fatarella) sortirà la Caravana anticementiri.
    Recorrerem les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, animeu-vos i afegiu-vos a la caravana.
    **Els del sud no volem ser catalans de 2 ª **
    http://blogcanc.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  4. Hola Marta,
    Als 18 anys, la primera enganxina que vaig posar a la meva "vespino" va ser la de "Nuclear no gràcies". Sóc antinuclear des de l'adolescència, però també he de dir que els anys m'han fet realista. Necessitem energia però... no volem la MAT, els de l'Empordà tampoc volem molins de vent perquè fan lleig el paissatge, i a l'energia solar li treuen part de les subvencions existents. Si fa calor, aire condicionat; si fa fred, bona calefacció; però... l'energia d'on l'hem de treure? Una altra cosa són els residus; tens raó... les nostres comarques ja paguem el seu peatge de perillositat al país; ara que el paguin d'altres.
    Salut.

    ResponderEliminar